Monique Joos

WECHELDERZANDE - BELGIUM

WELKOM BIJ BUMBLE BARNS...

Ik ben Monique Joos en liefhebster van Bullmastiffs en Franse Bulldogs en woon in de buurt van Turnhout - Belgi├ź. Met deze website laat ik U graag kennismaken mijn "Bullen". Alhoewel "deelnemen aan hondenshows" een belangrijke plaats inneemt in mijn leven is het niet "het allerbelangrijkste van wat ik doe, maar het bijzonderste is dat mijn honden deel uit maken van mijn gezin en dat "Maakt het verschil uit !" Mijn kennelnaam heb ik sedert 1981. In het verleden heb ik sporadisch Bobtails gefokt. Na de dood van mijn Berner waren wij op zoek naar een hond  die:  kalm in huis was, weinig blafte, een grote knuffelbeer, vriendelijk en verdraagzaam voor kinderen, een goede verdedigingshond, geen jachtinstinct had en weinig vachtverzorging nodig had...

 

Na enkele bezoekjes aan hondententoonstellingen werden wij verliefd op de winnaar van de "De Dogachtigen show 1999" de Bullmastiff "Z-Dany-Boy vom Frankental". Per toeval hoorden wij dat hij net vader geworden was en het resultaat was de intrede van onze eerste Bullmastiff teef "Angel". Dit ras beviel ons zozeer dat spoedig "Baron" ons gezin vervolledigde. Twee jaar later importeerden wij uit Engeland van bullmastiff fokster & Keurster Mrs. J. Jones, Frankental's Fame "Jewel" dochter van Torneto vom Frankental : Tophond 2001, 2002 in Engeland en Werelshow Winnaar Dortmund 2003. Angel verloofde zich met "Kamp. Xylan Of The Woodbull Farm" en "Bubbles" werd geboren. Wij hadden eerste nestkeuze uit een combinatie Frankental X Bunsoro lijn en "Basil" vervolledigde onze roedel.

Sedert de voorbije jaren hebben onze honden vele nationale en internationale kampioenstitels behaald waar we enorm trots op zijn. Je kan deze "kanjers" bekijken op de "kampioenen pagina".

Ik probeer al het mogelijke te doen om mijn honden een zo goed mogelijke opvoeding te geven. Van jongs af aan te socialiseren met van alles waar ze in hun leven mee te maken krijgen zoals mensen, kinderen, andere honden en dieren. Maar ook het verkeer, vreemde geluiden, voorwerpen enz... Met fokken let ik op gezondheid, karakter en uiterlijk. Bovenop de minimum voorwaarden die de Belgische Bullmastiff Club en KMSH oplegt hanteer ik volgende bijkomende normen : geen teven dekken jonger dan 23 maanden, geen reu gebruiken jonger dan 20 maanden (min. leeftijd HD gekend), alle pups hebben een DNA Certificaat, een Attest auscultatie hart en longen op 6 weken en zijn al onze  honden HD getest. Pups die verkocht worden naar het buitenland waar hartworm voorkomt zijn behandeld met Stronghold. Omdat ik socialisatie belangrijk vind, leg ik met al mijn honden een test af waardoor zij in het bezit komen van een Socialisatie Attest gehomologeerd door K.M.S.H. Zij brengen afwisselend de dag door tezamen met mijn twee kinderen in onze huiskamer (het zijn geen kennelhonden), in mijn tuin of zijn op wandeling in het natuurgebied dichtbij huis. Ik volg met iedere hond een basisgehoorzaamheidscursus en showtraining bij hondenschool KV Brabo te Brasschaat . Verder ben ik ben lid van de Belgische Bullmastiff Club, KKK Turnhout, KV Brabo te Brasschaat en bezit een Diploma "Kynologische Kennis" sedert 2001.

 

Als je besluit een hond te nemen, probeer dan zoveel mogelijk informatie te verkrijgen. Praat met eigenaars, lees boeken, bezoek fokkers en rasverenigingen. Maar kijk ook bij jezelf, hoeveel tijd heb je en heb je genoeg ruimte. Hou rekening met de terugkomende kosten voor inentingen, wormkuren en eventueel onverwachtse dierenartskosten. Ook trainen, shows lopen en verblijf in een pension tijdens vakanties kosten geld. Een hond is geen speelgoed. Elke hond heeft het recht op liefde !!  Als je een hond een goede opvoeding geeft en je behandeld hem met liefde, geduld en respect dan krijg je de beste hond ter wereld !

 

Wij fokken slechts af en toe een nestje zodat wij extra veel tijd aan de opvoeding van onze puppies kunnen besteden. Pups worden alleen gereserveerd voor "echte Bullmastiff liefhebbers". Bent U geïnteresseerd ? U bent steeds welkom na telefonische afspraak. Verder wens ik U veel plezier bij het surfen op onze website ! Aarzel niet om me te contacteren voor meer informatie :

Vriendelijke groeten

Monique

 Tel. +32 (0)3 663 07 46     Gsm. +32 (0)499766181

FOLLOW  US

bullmastiff.joos@telenet.be